• بازگشت به صفحه اصلی
  • dinsdag 23 december 2008

    حمایت جلسه قومی تورکان افغانستان مقیم هامبورگ از ففتا

    حمایت جلسه قومی تورکان افغانستان مقیم هامبورگ از ففتا
    هیئت رهبری فدراسیون فرهنگی تورکان افغانستان که از جانب انجمن افغان تورکستان برلیگی دعوت شده بودند، مطابق برنامه سفری خود با شخصیت ملی جامعه تورک افغانستان، محترم الحاج رئیس حق مراد بای ملاقات نموده و درمورد اهمیت نشست هامبورگ برای تحکیم وحدت مردم افغانستان درعموم وتورک های افغانستان درخصوص صحبت نمودند که این اقدام وطن دوستانه اقوام اوزبیک وتورکمن ساکن هامبورگ طرف تائید وپشتیبانی جناب رئیس حق مراد بای قرار گرفته و وعده هرگونه همکاری با این نهاد نوبنیاد، با استدعای ایشان در راه تحکیم وحدت اقوام تورک افغانستان همراه بود.

    جلسه قومی تورکهای افغانستان مقیم هامبورک که به ابتکار و زحمات بی شائبه شخصیت های قومی، هریک محترم عبدالرسول وسیقی والحاج حاجی صاحب صادق در کابل رستورانت شهرهامبورگ که به تاریخ 21 دسامبر تدویر یافته بود، چمعیت کثیری از جامعه تورک افغانستانی مقیم کشور آلمان فدرال، نظیر شخصیت های با نفوذ قومی محترمان قاری صاحب عبدالرحمن حیدر زاده، حاجی ملا عهده، حاجی رئیس خانجان ناصری، حاجی محمد امین مخدوم، حاجی قاری خالق، حاجی محمد یوسف خان معلم، حاجی محمد انور اندخوئی، استاد حاجی شاه محمد، عبدالحکیم ناصری، ستارخان سرپلی، احمد فرداش، غفور قریشی، شمس الدین عهده، حاجی صاحب مراد ، حاجی صاحب رفیق ودیگران شرکت ورزیدند.

    مجلس با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردیده ابتدا محترم حمید قاریزاده معاون انجمن افغان تورکستان برلیگی در باره احداف این انجمن معلومات مختصر ارائه نمودند.
    سخنران بعدی مجلس محترم دکتر عبدالمنان تاشقین مسئول سراسری فدراسیون فرهنگی تورکان افغانستان در آلمان، هیئت رهبری فدراسیون را خوش امدید گفته و درمورد ضرورت و اهمیت احیای هویت فرهنگی وزبانی سخنرانی نمودند.
    بعدا دکتر همت فاریابی رئیس ومحترم دکتر قمرالدین مصلح معاون فدراسیون فرهنگی تورکان افغانستان رشته سخن را بدست گرفته وهر کدام به نوبه خود در باره اهداف وبرنامه های ففتا معلومات مفصل داده وبه سوالات حاضرین مجلس جواب ارائه نمودند.
    محترم عبدالغفار خلج معاون نمایندگی ففتا در آلمان سخنران بعدی این محفل بودند که در باره ضرورت وحدت عملی اقوام تورک افغانستان وجلو گیری از ایجاد نفاق در بین این اقوام سخنرانی نمودند.
    محترم بسم الله میمنگی عضو موسس ففتا با ایراد بیانیه مفصل وآموزنده جلسه را نتیجه گیری نمودند.
    در آخر حاجی قاری عبدالرحمن حیدر زاده به نمایندگی جامعه تورکان افغانستان در هامبورگ صحبت نموده وپشتیبانی خود را در راه تطبیق اهداف و ارمانهای فدراسیون اعلام نمودند.
    حاضرین جلسه محترم دکتر صمد احدی رئیس انجمن افغان تورکستان برلیگی را به صفت عضو ارطباتی هامبورگ به نزد ففتا معرفی نمود.
    مجلس هامبورگ بساعت هفت بعدازظهر با قرائت آیات قرآن کریم توسط قاری حکمت الله فرزند مولوی صاحب اسدالله خان نصرت واستدعای تحکیم وحدت ویکپارچگی خلق تورک افغانستان خاتمه یافت.
    همکار خبری ففتا در هامبورگ

    zondag 14 december 2008

    تمویل طالبان توسط نیروهای خارجی

    تمویل طالبان توسط نیروهای خارجی
    روزنامه تایمز چاپ لندن در شماره روز جمعه (12 دسامبر) از تمویل طالبان به وسیله کشورهای غربی سخن گفته است.تام کاگلن از کابل نوشته است، فرماندهان طالبان که اجازه می دهند کاروان های حامل تدارکات نظامی راه خود را به آرامی تا پایگاه های ناتو در مناطق جنوبی افغانستان بپیمایند، در قبال حمله نکردن به این کاروان ها مقادیری پول دریافت می کنند.شرکت های چندین ملیتی طرف قرارداد نیروهای بریتانیایی و دیگر کشورهای غربی مستقر در افغانستان هستند تا مواد سوختی، لوجستیکی و تجهیزات نظامی را که هشتاد درصد آن از راه دریا به پاکستان می رسد، از این کشور تا مراکز فرماندهی این نیروها در جنوب افغانستان برسانند.
    به گفته تایمز، پرداخت پول برای طالبان توسط چندین شرکت صادر کننده مواد سوختی، شرکت های حمل و نقل و شرکت های امنیتی تائید شده است که بالغ بر میلیون ها پوند می شود.یکی از صادرکنندگان سوخت که نخواسته نامش فاش شود گفت، بر اساس برآورد او، 25 در صد پولی که برای امنیت انتقال مواد تدارکاتی می پردازند، به جیب طالبان می رود.بر اساس این گزارش، شرکت های خصوصی امنیتی به سختی قادر بوده اند امنیت کاروان ها را تامین کنند اما تکرار حملات طالبان باعث شده است که در چهارده ماه اخیر در برابر عبور هر کاروانی مقداری پول به فرماندهان طالبان پرداخته شود.گزارش تایمز به حادثه ای در شش ماه پیش در قندهار اشاره می کند که در جریان آن 50 خودرو منهدم شد و هفت تن از رانندگان به دست طالبان سربریده شدند.این تنها طالبان نیستند که از این ناحیه درآمد دارند.به گفته او جنگ سالاران، دزدان، اعضای پلیس و مقامات دولتی نیز قسمتی از پول های اختصاص یافته برای انتقال تدارکات نیروهای غربی در افغانستان را به صورت غیر مستقیم از آن خود می کنند.هرچند قبلا گزارش های مستندی مبنی بر کمک رسانی مستقیم نیروهای خارجی بخصوص انگلیسی ها برای طالبان از طریق رسانه های مختلف به نشر رسیده است اما این بار و بدینگونه از مواردی است که بتازگی افشا می شود.
    مأخذ : شبکه اطلاع رسانی افغانستان

    woensdag 3 december 2008

    ولسوالی های مرغاب و غورماچ مربوط اداره ولایت فاریاب گردید

    ولسوالی های مرغاب و غورماچ مربوط اداره ولایت فاریاب گردید
    نظر به گزارش همکار خبری ففتا از قول تلویزیون ملی افغانستان، دیروز به تاریخ دوم دسامبر ۲۰۰۸ میلادی به اساس فرمان حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان، ولسوالی های مرغاب و غورماچ از تشکئلات اداری ولایت بادغیس خارج و به تشکیلات اداری ولایت فاریاب مربوط ساخته شد.
    علت اصلی چنین اقدام تا هنوز روشن نیست ولی احتمال میرود زمینه ساز این تصمیم جلسه والی های ولایات شمال افغانستان باشد که شمال مملکت را نا امن تلقی نموده و از رشد روزافزون عناصر مخالف دولت در شمال شکایت نموده و ناراحتی نشان دادند.ولسوالی های مرغاب و غورماچ ولایت بادغیس در همسایگی با ولسوالی قیصار ولایت فاریاب واقع بوده و یکی از مراکز نفوذ طالبان شمرده میشود که ازین نقطه نا آرامی ها بطرف هرات و فاریاب توسعه داده میشود. از احتمال خارج نیست که این اقدام ویا بازی به خاطر انتخابات آینده صورت گرفته باشد.
    همکار خبری ففتا

    maandag 1 december 2008

    نیرنگ قانونی ایران در قبال اخراج مهاجرین افغان

    نیرنگ قانونی ایران در قبال اخراج مهاجرین افغان

    02:12:2008

    اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشور ایران مثل همیشه همزمان با سرد شدن هوا آغاز گردید. مقامات افغان از اخراج اجباری هزاران مهاجر افغان از کشور ایران که در حال حاضر در فضای باز و درهوای سرد در ولایت نیمروز بسر می برند خبر می دهند. گزارش های تایید نشده از این ولایت حاکی از آنست که نزدیک به سی هزار مهاجر از ایران اخراج شده اند و این روند هم اکنون نیز جریان دارد.
    اخراج اجباری مهاجرین افغان از ایران در سال های اخیر به یک مسله حاد برای دولت افغانستان ویک بازی سیاسی به کشور ایران مبدل شده است ایران هرزمانی که بخواهد برای افغانستان درد سر ایجاد کند برنامه ی اخراج اجباری مهاجرین را از خاک خود مطرح می کند.
    سال گذشته نیز این پروسه در فصل زمستان تطبیق شد. هزاران افغان در سرمای کشنده و بدون هیچ امکانات از ایران اخراج شدند در نتیجه ی تطبیق این برنامه دها بازگشت کننده ی اجباری درامتداد مرز، اردوگاه های خاک ایران و در آنسوی سرحد و در خاک افغانستان جان باختند.
    لت و کوب، توهین و تحقیر و خشونت از مواردی است که سربازان ایرانی بر مهاجرین افغان روا داشتند. گزارش های نشر شده از خاک ایران حاکی از آن بود که بسیاری از افغان ها از بیم گرفتاری توسط پولیس حتی برای خرید غذا از خانه های خود بیرون شده نمی توانستند.
    هرچند سازمان ملل متحد و دولت افغانستان نیز از مقامات ایرانی خواستند تا ازاین نوع برخورد وخشونت با افغانهای مهاجر دست بکشند اما این درخواست ها بدون هیچ پاسخی باقی ماند.
    در سال جاری نیز همزمان با سرد شدن هوا تطبیق این برنامه ی ظالمانه از سوی مقامات ایرانی بالای مهاجرین افغان آغاز شده است. بدون شک همگام با سرد شدن هوا تطبیق این پروسه نیز سرعت خواهد یافت در حالیکه نه دولت افغانستان و نه سازمان ملل برای کمک به مهاجرین اخراج شده توانایی و آماده گی لازم را ندارند واین موضوعی است که دولت ایران به خوبی و درستی از آن آگاه است.
    تنها بهانه ی مقامات ایرانی در این مورد نبود مجوز قانونی شمار زیادی از مهاجرین است که در حال حاضر در ایران زنده گی می کنند اما با توجه به گذشته حضور مهاجرین این افراد از سال هاست که بدون مجوز قانونی اما با رضایت دولت ایران در این کشور زنده گی نموده اند، سرمایه گزاری کرده و با ایجاد شغل و حرفه در مناطق مختلف این کشور در زیر حاکمیت دولت ایران زنده نموده اند. حالا اگر نبود مجوز قانونی هم دلیلی برای اخراج این مهاجرین باشد چرا و به چی دلیل این حربه همزمان با سرد شدن هوا که مرگبار ترین زمان برای تطبیق همچو برنامه ها است بکار می رود؟
    به هرحال مردم از دولت افغانستان، سازمان ملل متحد و جامعه جهانی انتظار دارند تا برای جلوگیری از تکرار فاجعه سال گذشته پیش از این که روند اخراج اجباری مهاجرین شدت بیشتر کسب کند از کشور ایران بخواهند که این برنامه را لا اقل در چنین زمانی که دولت افغانستان توانایی رسیده گی به مهاجرین اخراج شده را ندارد متوقف نماید.